Verslag Proef op de Som, proeverij - dinsdag 22 november 2022

Na 2 keer geannuleerd te zijn, ja door corona, kon Fransien van Som eindelijk haar proeverij avond houden.

42 dames werden ontvangen met koffie/thee met……….. een zoete lekkernij.
Wij mochten raden waar het van gemaakt was.
Vele dachten wortelen, maar het bleek een Zoete aardappeltaart te zijn.
Het smaakte wel lekker bij de koffie.

Fransien vertelde in het kort hoe ze in de catering terecht was gekomen.

Al gauw kregen wij het 2e gerechtje, Couscous met gedroogde vruchten, noten en verse kruiden.
Ook hoe dit te bereiden werd goed uitgelegd, met veel smaak ging de couscous ook in ons mondje.

Daarna een hap-gerechtje geserveerd op een lepel met de naam Vitello tonnato, zoals de naam al zegt iets met tonijn.
Het was plakje kalfsmuis met een zelfgemaakte tonijnmayonaise er over, wat lekker en makkelijk te eten was.

Terwijl wij de verschillende hapjes proefden, stond er ondertussen op een kookpitje een pot te pruttelen.
Dat bleek ons 4e proefgerechtje te zijn, vegetarische paddenstoelenstoof.
Het werd netjes in een schaaltje met een stukje foccia brood geserveerd, ook dat smaakte naar meer.
Dus konden de liefhebbers wat extra bij halen.

Het 5e en laatste gerechtje maakte ze ter plekke klaar, Klassieke risotto.
Het was flink roeren in de pan met de risotto, soort rijst.
Haar tip, je moet er wel bij blijven en steeds goed roeren, dat is heel belangrijk.
Het begon al heel aangenaam te ruiken in de zaal.

Eindelijk was dit hapje klaar, het werd geserveerd in een bolletje op je bord.
Wederom een lekker gerecht, wel machtig maar heerlijk.

Onze smaakpapillen hebben hun werk kunnen doen deze avond.

Fransien beloofde de recepten door te mailen, zodat iedereen de gerechtjes thuis zelf kan bereiden als men wil.

Het was een gezellige AVA avond waar alle aanwezigen flink van genoten hebben, dankzij Fransien.

Marlies de B.

Klik hier voor foto's

Terug