Workshop bonbons maken.

April 2019

Woensdag 3 april werden wij verwacht bij Alfons IJscreaties voor de workshop bonbons maken.

Onder het genot van een verwen koffie of thee, kregen we wat nuttige tips over hygiŽne en veiligheid.

In de werkruimte moesten we een eerste laag chocolade in onze mal aanbrengen bij de chocolademachine, dan laten uitharden.

De vulling werd door middel van een spuitzak in de bonbon gespoten.
Wederom laten uitharden.

Ondertussen hadden we wat tijd om een eendje te maken van marsepein.

In de pauze die daarop volgde hadden we de keuze tussen een ijsje of nog een verwen koffie of thee.

De laatste chocoladelaag werd weer aangebracht bij de chocolademachine en moest weer uitharden.

Alfons had zelf ook bonbons meegemaakt, die we konden proeven, zodat we onze eigen bonbons hier niet voor hoefde op te offeren.

Als afsluiting konden we alles in een mooi verpakking mee naar huis nemen.

We waren het er allemaal over eens dat het een geslaagde avond was.

Lisette v.N.

Klik hier voor foto's.


Terug